Jeg hører hvad du siger

»Jeg hører hvad du siger« er et yndet udtryk blandt politikere i Ringsted lige nu. Men så siger man heller ikke mere.

Sidst i sagen om ny institution i Benløse, hvor man i opløbet ændrede pladser i børnehave til vuggestue.

Forældrene fra begge institutioner, der skal sammenlægges, har sendt høringssvar med gode pointer og konstruktive forslag.

Høringssvarene er modtaget uden andre kommentarer end “Det skal prøves” og “Vi har et positivt problem”. Ingen dialog selv om nogle af børnene med svære handikaps er særligt udsatte.

Ikke én tilgængelig beregning på, hvad forslaget om foreløbigt at bruge den gamle bygning til aflastning koster.Kun en borgmester, der i byrådssalen siger: »Selv synes jeg, det er en god idé at nedlægge den slidte gamle bygning Toften«.

Handler det om børn, penge eller nedslidt bygning? Men når nu bygningen giver tryghed for pressede og usikre forældre? Forældrene kan have ret i, at den nye bygning ikke kan rumme det, man politisk og økonomisk/administrativt forventer.

Det har forældrebestyrelserne påpeget gennem hele byggeprocessen. Så er “Det skal prøves” meget “uheldigt«, for der jongleres med udsatte børn, for hvem tryghed ikke kan gøres op i kvadratmeter og økonomi.

Vi kan ikke altid forvente at få ret i et demokrati. Men i et demokrati er dialog en forudsætning, når man bliver spurgt og svarer konstruktivt, som det sker her. Manglende dialog virker på mig som er beslutningen truffet på forhånd. Men hvor og af hvem?

Denne politiske attitude fremmer hverken den demokratiske proces eller tilliden hos forældre, der i forvejen er pressede.Forældre, der arbejder konstruktivt for bedst mulige vilkår for deres børn. Noget vi bør sætte pris på.

(Også bragt som læserbrev i Lokalbladet tirsdag 19. september 2017)

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Handicapdebat, Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *