Asocialt og uansvarligt

Enhedslisten Ringsted er det eneste parti i Ringsted byråd, der indtil videre tør gå op imod den hetz på det specialiserede område, som regeringen med bl.a. finansminister Nicolai Wammen som frontperson har gjort sig til talsmand for.

For undskyld mig, men ingen politiker af Nicolai Wammens kaliber får lov til at fyre den udskamning af det specialiserede område af uden at han enten har totalt uduelige rådgivere – hvad jeg har svært ved at tro – ELLER fordi man helt bevidst har villet plante en forhånelse og mistillid til en bestemt befolkningsgruppe – i dette tilfælde os, der lever med et handicap – hos borgere, der enten er ligeglade eller totalt uvidende om konsekvenserne af livet med et handicap.

Det er set før. Tænk blot på hetzen omkring os som gøgeunger godt orkestreret af KL fra 2009 og frem… Det vil givetvis fortsætte, for uagtet finansministerens håbløse bortforklaringer, så står et tilbage: det er blevet legitimt at udskamme og se ned på mennesker med handicap… og det skal nok blive hængende. Det vil med stor sandsynlighed også stå tilbage hos det store flertal i Ringsted byråd, når budgetforhandlingerne er forbi.

Som Henrik Kjær, der er byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted, forventer jeg ikke, at der generelt kommer et oprør fra kommunernes side nu, selv om det er tiltrængt. En gruppe borgere, der anses som uduelige som arbejdskraft og kun en udgift for “samfundet” vil blive stadig dårligere stillet, når det gælder støtte, der reelt er omfattet af retssikkerhed. Det samme gælder økonomi. Det betyder mere isolation og mindre inklusion. Det er til stor skade for mange grupper med handicap. Lokalt er der heller intet, der tyder på, at andre afviser budgettet. Dybt asocialt og uansvarligt.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Været aktiv i Muskelsvindfonden. Været medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab, Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Ligeledes formand for Ringsted Handicapråd (2006 til 2022) og byrådsmedlem for først SF og fra 2011 for Enhedslisten i Ringsted (ialt 2002-2021).
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *