Vores virkelighed er ikke skabt af os selv

Vi lever i en virkelighed, som ikke er skabt af os selv, men af mange andre interesser – fx økonomiske. Men det er de betingelser, som vi nu engang har.

Vi er selv ansvarlige for at være en del af de fællesskaber, der kan være en samfundsforandrende kraft. Det kræver at vi tør vælge side… at vi kæmper den politiske kamp.

Et delmål i denne kamp lige nu er at sikre retssikkerheden. Ikke mindst på handicapområdet. Det kræver brede og stærke alliancer. Men også alliancer, der viser vilje og styrke til at sætte forandringer igennem allerede nu. Ellers bliver det blot endnu en syltekrukke.

Syltekrukker har vi oplevet alt for mange af – imens tingene blot har fået lov til at fortsætte sin skæve gang. Det kan vi i den brede handicapbevægelse ikke være tjent med – ej heller i handicaporganisationerne. Og slet ikke i de politiske partier, der har et mål om et samfund, hvor vi prioriterer, at det fungerer for alle mennesker.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *