14 år siden – og kun blevet værre

Lørdag 11. april 2009 havde jeg et debatindlæg på Dagbladets debatsider under titlen “Advarsel til Handicapråd”. Det er mere end 14 år siden. Og det er, når det gælder hjælperordninger, kun blevet værre siden: den kommunale kynisme er kun taget til.

Artiklen handlede om en ung borger i dette land, der gerne ville flytte hjemmefra. Det er der så mange unge, der gerne vil. Forskellen er, at denne unge borger havde et betydeligt handicap, der bandt vedkommende til en elektrisk kørestol. Borgeren var, ifølge hjemkommunens egne folks vurdering, afhængig af hjælp døgnet rundt. Dette ville det politiske udvalg, som havde ansvaret i denne slags sager, ikke acceptere. Derfor bevilgede man kun hjælp 16 timer og henviste den øvrige tid til at være dækket af et kaldeapparat, så borgeren kunne tilkalde hjælp om natten. Sagen ankes og borgeren får medhold i anken, men det slutter ikke der. Du kan genlæse artiklen i linket nedenfor.

Situationen er kun blevet endnu værre siden jeg skrev artiklen. Kynismen er i de mellemliggende år kun taget til og har nået højder, ingen af os drømte om dengang – og de metoder kommunen brugte dengang er stadig uhyggeligt aktuelle. Der er mere end nogensinde brug for at vi står sammen og reagerer på stadig mere infame metoder.

#enmillionstemmer

Genopfrisk artiklen her: http://jan-jakobsen.dk/?p=502

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Været aktiv i Muskelsvindfonden. Været medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab, Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Ligeledes formand for Ringsted Handicapråd (2006 til 2022) og byrådsmedlem for først SF og fra 2011 for Enhedslisten i Ringsted (ialt 2002-2021).
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Handicapdebat, Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *