Min præsentation ved opstilling til Muskelsvindfondens repræsentantskab

Fra Landsmøde i Muskelsvindfonden lørdag 25. maj. Taget under min præsentation ved opstillingen til repræsentantskabet.

Jeg hedder Jan. Jeg genopstiller til repræsentantskabet, fordi jeg vil vores fællesskab.

Jeg er 64 år. Jeg har SMA og arbejder med kommunikation i minifleksjob – på skole for børn med handicap. Jeg sidder I DHs centrale forretningsudvalg og er formand for DH og Handicaprådet i Ringsted.

Mine mærkesager er bl.a. at vi skal forbedre retssikkerheden. At vi skal sikre alle adgang til medicinsk behandling, som findes.

At vi bygger på solidaritet. Vi skal huske, at viskal være her for mange og meget forskellige medlemsgrupper. Det gælder også børn, seniorer og dem, der ikke fysisk kan være til stede.

Socialpolitikkener vigtig for os alle. Medicinsk behandling ændrer følgerne for nogle grupper. Men vi har stadig brug for retssikkerhed og kompensation som hjælpemidler osv. Det er også under pres i mange kommuner.

Vi skal sikre unge uddannelse – og samtidig erkende at arbejde er godt for nogle – pension bedre for andre.

Inklusionskal være på vores præmisser. Vi skal væk fra opfattelser af, at entener man inkluderet – ellerekskluderet. Det er os, der skal italesætte dét i debatten.

Vores hjælperordninger er under voldsomt pres. Vi skal forbedre dem – ikke forringe dem.

Den tætpakkede sal på Musholm, hvor Landsmøde 2019 endnu engang blev afholdt.

Socialt er vi nødt tilat være synlige på mange felter. Det eren stor opgave, men vi kan, når vi sammen bruger vores kompetencerog vilje.

Vi er også meget andet end en socialorganisation. Vi er en dybt professionel indsamlingsorganisation. Det er vi i kraft af mange dygtige medarbejdere- og et hav af frivillige.

Vi har dygtige medarbejdere på det socialpolitiske område. Vi har dygtige kommunikationsfolk. Vi er ikke mindst båret af medlemmernesaktive indsats. Det kan vi ikke undvære og vi må aldrig glemme nødvendigheden af at vi er en aktivistisk organisation. Medlemmerne og vores medarbejdere er vores DNA – og vi rykker længst sammen.

Endelig skal vi huske, at vi er meget mere end vores handicap. Vores handicap burde ikke fylde meget. Men kampen i kommunerne fylder altfor meget.Vi skal udvikle retssikkerheden – sammen med andre grupper af handicap.

Vi har valg til Folketinget lige nu. Vi har brug for aktivt at vise, at vi sammen er #enmillionstemmer. Vi vil og skal høres. Sammen fjerner vi tvivlen om, hvordan kommunerne må løse deres opgave.

For SAMMEN vil vi PLADS TIL FORSKELLE!

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Nyheder og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *