Jan Jakobsen går ud af SF

PRESSEMEDDELELSE:
Jan Jakobsen går ud af SF 
Jan Jakobsen, der i mere end 8 år har repræsenteret SF i Ringsted byråd, har forladt SF.
“Jeg har efter lang tids overvejelse forladt SF”, siger Jan Jakobsen, der tilføjer, at han i en periode vil være løsgænger i byrådet og så søge optagelse i Enhedslisten.
“Jeg forlader SF på baggrund af den generelle udvikling i partiet. SF retter for meget ind efter et regeringssamarbejde med Socialdemokraterne. SF forsvarer ikke i tilstrækkelig grad samfundets svageste grupper. Alt for mange mennesker bliver tabere i den borgerlige fløjs vedvarende angreb på erhvervede rettigheder. Handicapområdet er et godt eksempel. Jeg savner klart og utvetydigt en stillingtagen fra SF imod kommunernes og KL’s åbenlyse angreb på mennesker med handicap,” fortsætter Jan Jakobsen.
“Den fordrejede debat om, hvad vi har råd til i et velfærdssamfund lægger hverken SF eller Socialdemokraterne i tilstrækkelig grad lagt afstand til. Kun en stærk venstreopposition kan efter et regeringsskifte tvinge Socialdemokraterne og SF til at føre en mere social politik end den, vi i øjeblikket ser.”
“Beslutningen om at forlade SF er på ingen måde lokalpolitisk betinget”, understreger Jan Jakobsen. “Jeg har altid følt mig godt tilpas i byrådsgruppen og haft stor indflydelse på den førte politik. Det har gjort det ekstra svært for mig at træffe beslutningen om at forlade SF, hvor jeg har været aktiv i næsten 20 år.”
“Mine overvejelser har også gået på det rigtige i at tage mit mandat med mig. Jeg har besluttet at gøre det bl.a. fordi jeg synes, at SF – og ikke jeg – har ændret sig. Samtidig var Enhedslisten og SF i valgteknisk samarbejde ved sidste kommunevalg,” siger Jan Jakobsen.
“Fokus i mit byrådsarbejde er fortsat de svage samfundsgrupper, der i velfærdsdebatten har fået en uanstændig rolle som syndebukke for regeringens og Dansk Folkepartis ufinansierede og fejlslagne skattepolitik og stadige angreb på velfærdsstaten”, slutter Jan Jakobsen.
SF-Ringsteds formand, byrådsgruppen, borgmesteren og flertalsgruppen i Ringsted Byråd er den 7. juli 2010 blevet orienteret om min beslutning. Enhedslisten i Ringsted er orienteret om mit ønske om samarbejde og om optagelse.

 

———–
Yderligere informationer: Jan Jakobsen, tlf. 61 69 16 75.
Vedhæftet også pressefoto Jan Jakobsen.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *