Jeg har valgt at søge om at udtræde af byrådet

Jeg har valgt at anmode om at træde ud af byrådet snarest muligt på grund af sygdom. Det sker trods den korte tid, der er tilbage af byrådsperioden.

Jeg har fået den sjældne sygdom trigenimusneuralgi. Den er på ingen måde livstruende, men er meget smertefuld uden den rigtige medicinering. Det har jeg oplevet gennem flere år. Samtidig er den rette medicinske behandling, der på nuværende tidspunkt er i brug og som jeg nu heldigvis er i behandling med, temmelig udtrættende. Det gør, at jeg må tænke over, hvordan jeg bruger mine kræfter.

Jeg har besluttet at fravælge byrådsarbejdet. Det sker i forlængelse af, at jeg tidligere har meddelt Enhedslisten i Ringsted, at jeg ikke ønsker at genopstille på en plads, der kan give valg ved det kommende kommunevalg. Jeg vil udelukkende genopstille for at vise, at jeg stadig er en aktiv del af Enhedslisten i Ringsted – og fortsat vil være dette.

Det har naturligvis været svære beslutninger at træffe. Jeg gør det dog med den viden, at Enhedslisten har yngre, dygtige kræfter, som kan overtage byrådsarbejdet. De kan bidrage med nye input, som det er svært at finde efter næsten 20 år i byrådet.

Det giver mig samtidig mulighed for at bruge mere tid på det handicappolitiske arbejde både i Enhedslisten, Handicaporganisationerne, Muskelsvindfonden og LOBPA, som det har knebet med at finde samtidig med byrådsarbejdet under det efterhånden langstrakte forløb med tilpasningen til trigenimusneuralgi.

Der er sendt en ansøgning til borgmester Henrik Hvidesten om at udtræde af byrådet snarest muligt. Samtidig er mine kolleger i Ringsted Byråd blevet orienteret om beslutningen. Det er nu op til Enhedslisten at finde min afløser ud fra opstillingslisten ved sidste kommunevalg.

Min anmodning om at træde ud af byrådet bliver behandlet på et ekstraordinært byrådsmøde, der bliver afholdt mandag den 23. august kl. 19.00. Dette møde bliver afholdt i anden anledning, men jeg bad om også at få min anmodning behandlet her.

Hvis min anmodning om at udtræde af Byrådet godkendes, vil Ayan Mona Musse indtræde i Byrådet i mit sted.

Jeg er rigtig glad over, at det bliver Ayan Mona Musse kommer til at sidde i den stol, der har været flyttet i byrådssalen, mens jeg har siddet der. Jeg kender Mona som en flittig og arbejdsom kvinde, som jeg har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med både i Enhedslisten, Handicaporganisationerne og hvis arbejde jeg har meget respekt for både i Bydelsmødre og Integrationsrådet.

Valget kunne, med de store opgaver og mange kampe, der ligger forude, næppe falde på nogen bedre end Mona, for hun tager ikke et nej for et nej uden sværdslag! Og det er der brug for i Ringsted Byråd.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *