Fra den virkelige verden…

IMG_0551-2

Amalie Bille Nyvang i den sorte kjole midt i fotoet.

Mandag 10. august var der fernisering på Ringsted Bibliotek på en udstilling af Amalie Bille Nyvang.

Amalie er hjerneskadet siden 2005, hvor hun kun 20 år gammel blev fundet liggende livløs af ukendte årsager. Amalie blev ikke kognitivt ramt, men skaderne gør, at hun i dag går med rollator, så hun kan holde balancen og kører trehjulet elscooter for at komme omkring.

Amalie havde gennem lang tid svært ved at acceptere det nye liv medhandicap, som hun fik, men kæmpede stædigt – og gør det stadig!

Borgvester Henrik Hvidesten talte.

Borgvester Henrik Hvidesten talte.

Amalie kom med på en Rollemodelsuddannelse sat i værk af SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) i 2013. Som afslutning på uddannelsen lavede Amalie en grafisk udstilling, der skal få folk til at se hvor stærke og ressourcefulde handicappede mennesker kan være.

Udstillingen hedder HANDICAPPEDE / IKKEHANDICAPPEDE = MENNESKER, og tager udgangspunkt i ALLE de ting som handicappede ikke kan…eller?!! Udstillingen vises nu på Ringsted bibliotek.

Det stærkeste portræt på hele udstillingen er det, som Amalie tegner af sig selv og den kamp det har været at komme igennem hele den proces at blive et helt menneske med en funktionsnedsættelse “på slæb” – og at se værdierne før hindringerne i dét. Det er godt gået!

IMG_0558-2

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Handicapdebat, Nyheder, Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.