Vi skal være taknemmelige… siger de!

Jeg ser alt for tit nogle skrive på Facebook, at vi med handicap ikke må stille “krav” eller have “forventninger” til samfundet. At vi skal holde vores mund og være taknemmelige.

Jeg tror ikke et flertal er enig i det. De fleste borgere bakker stadig op om velfærd og det fællesskab vi har skabt. Vi må dog ikke overse den mindre gruppe, der mener noget andet. Deres syn kan kun give grund til bekymring. Den er en trussel mod de fælles løsninger, vi har tradition for i Danmark.

Det sociale Danmark kan stå for fald, når vi ikke viser, at den sociale stat er et gode for det store flertal. Vi må i handicapbevægelsen være primus motor i at levere de gode “modfortællinger”. At vi bidrager på livet løs, og ikke bare passivt kræver ind. Måske ikke altid set ud fra det stramme begreb af, hvad det vil sige “at bidrage”, vi bruger lige nu. Men ud fra et større og mere nuanceret syn på, hvad vi rummer og kan bidrage med.

Vores opgave er at gøre alt det, vi kan, mere konkret, forståeligt og respekteret – og at sikre mangfoldigheden.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Handicapdebat, Nyheder, Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *