Faren for parallel-samfund i Danmark

Læste tilfældigvis et indlæg af Venstre-politikeren Louise Schack Elholm om faren for at skabe parallel-samfund i Danmark.

“Sjovt” nok var fokus entydigt på indvandrere og parallelsamfund. I artiklen, der har været bragt i “Den Korte Avis” 14. januar 2015 hedder det bl.a., at “…vi stadig har alvorlige problemer med parallelsamfund og ghettoer i Danmark. Men regeringen gør ingenting…”

Ak, Louise Schack Elholm, vi har ikke alene stadig alvorlige problemer med parallelsamfund i Danmark. Nogle politikere som dig arbejder flittigt på at skabe dem. Ikke mindst på handicapområdet, hvor både en række reformer og en helt fordrejet inklusionspolitik fremmer faren parallelsamfund og mindsker mulighederne for reel samfundsdeltagelse.

Det valgte den tidligere regering med ivrig opbakning fra Venstre til såvel førtidspensions-, fleksjob- og andre reformer at se stort på med deres fælles hæse, hule og utopiske retorik om et postuleret fællesskab.

Reformer, indgreb og statslig økonomistyring (sidst kommuneaftalen med fra nul til minus-vækst) har ikke løst, men skabt problemer.

Det har dog givet besparelser her og nu – og skabt krise i mange menneskers overlevelse. Den slags overgreb fremmer parallelsamfund – og det er farligt.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Handicapdebat, Nyheder, Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *