Vi kan og vil tage udfordringerne op!

Vi, der også har et handicap, har mange muligheder for at sætte vores fingeraftryk på den politiske virkelighed lige nu.
Vi har det man må kalde en politisk ustabil situation i øjeblikket, hvor to fløje og en lang række partier de næste ni måneder vil kæmpe om magten efter næste folketingsvalg.

Vi er, foruden Muskelsvindfonden, 32 andre handicapforeninger, der tilsammen repræsenterer 330.000 mennesker med vidt forskellige handicaps. Vi er heldigvis meget forskellige, men vi har ét til fælles: at den vigende retssikkerhed skal på plads ude i kommunerne. Derfor er det vigtigt at vide, hvad hvert enkelt parti vil gøre for at forbedre retssikkerheden.
Vi er i Muskelsvindfonden mange udadvendte og »omvandrende« beviser på, at et handicap ikke udgør det hele menneske. Vi kan både være kritiske, fortælle de gode historier og vise nye veje med det engagement, der gør, at vi er aktive og synlige medborgere.
Vi må være parate og gribe de muligheder vi får for forbedringer i den situation. Vi har nogle sager, der trænger sig på og de er vigtige at holde fast i, så politikerne hele tiden bliver mindet om dem. Men ind imellem opstår der også pludselige muligheder for at komme igennem på områder, vi ikke lige havde regnet med. De skal naturligvis gribes. Her må vi være fleksible og forstå betydningen, selv om det ikke lige var det, vi først havde tænkt os.
Vi må aldrig glemme humoren. Bliver vi vrantne, negative pitbulls, er der ingen, der gider lege med os… så er vi først rigtigt på den. Og vi får, hvilket er nok så vigtigt, svært ved at leve selv og med os selv. Dér er vi dog slet ikke. Vi kan og vil tage udfordringerne op!

Dette indlæg blev udgivet i Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *