Ringsted Kommunes Handicappris 2019

Overrækkelse af Handicapprisen 2019. Carsten Hansen og Merete Thaaning er på vegne af Østagergård ved at få overrakt blomster og en gave, der følger med prisen.
Uddelingen er i gang. Tak til Maibritt Møller, der har taget foto og givet mig lov til at bruge det.

Fredag 15. marts uddelte vi endnu engang priser ved #ringstedgalla. Jeg havde igen fornøjelsen af at uddele Handicapprisen. Ringsted kommunes Handicappris 2019 gik til Østagergård i Jystrup.

Tillykke til Østagergård, der i årevis har gjort et stort inkluderende arbejde ved at sikre uddannelse, arbejde og livsglæde for mennesker i særlige udfordringer. Østagergård blev ved prisoverrækkelsen repræsenteret ved Carsten Hansen og Merete Thaaning.

I selve artiklen kan du læse min tale ved uddelingen.

Tale ved overrækkelse af Handicappris 2019

…og årets modtager af handicapprisen er… Østagergård.

At  skabe fællesskaber for mennesker i særlige udfordringer. 

At lade sådanne fællesskaber vokse og gøre verden større og mere inkluderende i det omfang den enkelte elev, unge, medarbejder – eller hvad rolle man nu er i – kan rumme det… det er en mission… på Østagergård. 

I begrundelsen for at give årets Handicappris til jer, hedder det, at det er for at give mennesker et trygt fællesskab og skabe rammerne  for at leve et godt liv, mens I bidrager til lokalslamfundet fx ved at gøre nytte i Brugsen eller som medarbejdere på kirkegården.

I er bygget op om en gård. Et økologisk landbrug. Et køkken. Et bageri. Et mølleri. Om naturpleje. Om lokalsamfundet Jystrup, som I er en aktiv del af. Hvor I har respekt for hinanden. Hvor I støtter hinanden. Hvor i hjælper og lærer af hinanden.

I er ikke en institution. I er et uddannelsessted, en arbejdsplads og det bedste fra efterskolerne og højskolerne. I er et sted, hvor nogle bor. I er et sted, der skaber menneskelig værdi.

I har udviklet jer over snart 30 år. Det er der grund til at markere. Det er bæredygtighed og erfaring, der er samlet her. 

Det får mennesker med handicap til at vokse. Give liv til de drømme som mennesker med handicap også har. Nøjagtigt som alle os, der er samlet her i dag, har.

Carsten Hansen og Merete Thaaning, I står her på vegne af Østagergård for at modtage handicapprisen. Du, Carsten, har undfanget ideen med Østagergård og været med fra starten. 

Jeg ved, at traktorer betyder meget for jer. Fra de store, som jeres erfarne medarbejdere tumler med, til havetraktorer, som er sejt for jeres nye elever. Og sådan lærer alle hos jer. Sådan vokser alle hos jer.

Jeg ved også, at fester betyder meget for jer. Når høsten er i hus. Når I har skabt en ny knobskydning. 

Hvordan I bruger pengene der følger med Handicapprisen, det har I demokratiske fora, der ved bedst. Men brug jeres energi på det I kan: at udvikle og udvide fællesskaber. Til at få socialøkonomien til at blomstre og skabe endnu flere muligheder for endnu flere mennesker i særlige udfordringer. Til fællesskabets bedste.

Tillykke med årets Handicappris.

Vil du vide mere om Østagergård

Du kan læse mere om Østagergård på webudgaven af sn.dk, der har skrevet en glimrende artikel i forbindelse med prisoverrækkelsen. Der er også nogle stemningsfotos fra arbejdspladsen Østagergård.
Østagergårds hjemmeside.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Været aktiv i Muskelsvindfonden. Været medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab, Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Ligeledes formand for Ringsted Handicapråd (2006 til 2022) og byrådsmedlem for først SF og fra 2011 for Enhedslisten i Ringsted (ialt 2002-2021).
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *