Bak op om demonstration 22. maj

Onsdag den 22. maj kl. 17-19 er der demonstration på Christiansborg Slotsplads. Det er en lang række handicaporganisationer, bevægelser inden for handicapområdet og enkeltpersoner, der sætter fælles fokus på den alvorlige situation, der hersker på handicapområdet.

Jeg håber inderligt, at rigtig mange vil bakke op om denne demonstration. Vise, at også vi er mangfoldighed. Der er mange grunde til at bakke op…

  • At vi er bekymrede for de politikere, der mere taler økonomi end om så hurtigt og effektivt at finde den rette hjælp, der afhjælper et handicap. Veltilrettelagt, hurtig og effektiv indsats sparer også på de sociale budgetter – mere end lovbrud og at sager trækkes i langdrag.
  • At vi er bekymrede for vores børns fremtid, når vi ikke længere er der til til at tale deres sag. hvem skal så gøre det. En økonom? Næppe!
  • At vi er bekymrede for de ældre, der sent i livet får et handicap. Hvem tager hånd om det? Ihvertfald ikke lovgivningen.

Der kan nævnes mange andre eksempler. Fælles for alle er, at den onde cirkel, der har ensidigt fokus på økonomi, skal brydes.

Det er helt specielt for mennesker med handicap, at der så åbenlyst bliver talt utvetydigt om, at vi er unyttige samfundsborgere, der blot betyder røde tal på bundlinjen.

Der skal ikke tales mere. Nu skal der handles. Politikerne, der vil udradere den nødvendige hjælp til mennesker med handicap, skal stilles til ansvar. Det er dem, der skal sige undskyld for deres opførsel. For vi er alle mennesker og vi har alle ret til aktive og værdige liv. Mød op, tag del og tag ansvar for fællesskabet!

Mød op 22. maj kl. 17-19 på Christiansborg Slotsplads
…for mennesker med handicap har ret til aktive og værdige liv!

Har du, f.eks. på grund af dit handicap ikke mulighed for at møde fysisk op på Christiansborg Slotsplads onsdag 22. maj kl. 17, så støt demonstrationen på andre måder. Skriv f.eks. om den på de sociale medier.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Handicapdebat, Nyheder og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *