Debatten om aktiv dødshjælp

På denne side finder du alene en kort henvisning til, hvordan du hurtigt og enkelt finder alle mine indlæg omkring aktiv dødshjælp, som jeg adskillige steder både her på siderne og i den offentlige debat har markeret mig som modstander af.

Her er en beskrivelse af hvordan du hurtigt og enkelt finder nogle kategorier af artikler på min hjemmeside.
•På alle sider, hvor du kan se sidemenuen til højre, kan du rulle musen ned til “Se alle Blogs og Kategorier”.
•På enkelte sider kan du ikke se sidemenuen. Så kan du gå til topmenuen og klikke på “Forside”.
•I “Se alle blogs og kategorier” kan du vælge nogle muligheder. Vælg f.eks. “Debat om aktiv dødshjælp”.
•Du får nu en oversigt frem, hvor du kan se alle mine artikler, kronikker og blogindlæg om aktiv dødshjælp.
•Der er begyndelsen på alle artikler med, så du kan få et overblik og se, om der er nogle, du vil læse.
•Nu kan du vælge et indlæg – f.eks. dette bragt i Arbejderen: Aktiv dødshjælp – skal vi kæmpe for det?”
•Når du har læst det, kan du gå tilbage til “Se alle blogs og kategorier” og finde andre indlæg, du vil læse.

Du finder også en kort instruktionsvideo med undertekster her:

Lidt om baggrunden for mine indlæg omkring aktiv dødshjælp

Mine indlæg omkring aktiv dødshjælp er alle imod aktiv dødshjælp med udgangspunkt i en handikappolitisk synsvinkel. Min kritik tager udgangspunkt i dette og jeg erkender, at denne vinkel ikke favner alle aspekter af de holdninger man kan have til aktiv dødshjælp.

I og med jeg tager udgangspunkt i en handikappolitisk vinkel, så er det langt fra alle indlæg, der primært handler om aktiv dødshjælp. Når vi taler aktiv dødshjælp i sammenhæng med handikap så drejer det sig ofte om fravalget af livet med udgangspunkt i at forudsætningerne for at leve et værdigt liv. Derfor har det ofte mere fokus fra min side.

På denne baggrund ønsker jeg heller ikke at gøre min hjemmeside til en slagplads for nogle generelle betragtninger for eller imod aktiv dødshjælp. Alle er velkomne til at kommentere mine indlæg, men jeg forbeholder mig ret til selv at vurdere, hvilke kommentarer, jeg ønsker at lægge plads til både med hensyn til tone og indhold. Jeg må henvise sådanne indlæg til andre steder på de sociale medier. Der er rigeligt med muligheder for, at man kan komme til orde disse steder.

Alle er naturligvis velkomne til at citere fra min side med udgangspunkt i de ©restriktioner, der er angivet nederst på alle sider. God tone vil også være at informere mig, hvis man citerer fra indlæg på denne hjemmeside.