Spørgsmål om kandidaterne er medlem af et politisk parti

Spørgsmål til alle kandidaterne i repræsentantskabsvalget: er der nogle af kandidaterne der er medlem af et politisk parti og hvilket?

Svar: Der er blevet spurgt til, hvem der blandt kandidater til repræsentantskabet og til formandsposten er medlemmer af et politisk parti og hvilket. Jeg er medlem af Enhedslisten og har repræsenteret Enhedslisten i Ringsted byråd de sidste fem år, så alene det har jo gjort det temmeligt synligt.

Jeg har hele tiden meldt ud, at hvis jeg bliver valgt til formand i Muskelsvindfonden, træder jeg ud af byrådet i Ringsted, fordi der klart kan opstå noget, der kan ses som interessekonflikter.

Jeg har altid været meget opmærksom på at adskille både mine egne partipolitiske holdninger, mit eget politiske ståsted og handicappolitik. Skelnede jeg ikke mellem det, kunne jeg ikke bruges som foredragsholder til at fortælle om livet med et handicap, sidde i Muskelsvindfondens bestyrelse eller i DHs forretningsudvalg.

Jeg har aldrig blandet det sammen og er stor fortaler for at vi netop ikke gør det. Det er jeg jo fordi vi skal kunne samarbejde med alle. Mange handicappolitiske tiltag kommer fra f.eks. Dansk Folkeparti i øjeblikket og dem skal vi uforbeholdent kunne støtte. Det er den måde vi opnår resultater på. Mange år med handicappolitik i bagagen har lært mig, at handicappolitiske fortalere findes alle steder. En af de store, som desværre er død nu, var den konservative tidligere socialminister Palle Simonsen, der 1. juni 2011 talte på Hotel Nyborg Strand ved stormødet “Stop hetzen på handicappede og socialt udsatte”. Palle Simonsen uddelte drøje hug til alle politikere for deres manglende sociale ansvar. Sådan skal det være for mig, jer og alle andre.

Argumenter, der har været brugt i debatten er bl.a. at “vores kommende formand skal fremstå med en stor troværdighed i dialogen med repræsentanter fra alle partier. Hvis vores formand signalere et aktivt partipolitisk tilhørsforhold, kan den troværdighed blive kompromitteret.” Tænk lige på, at hvis nogen er vant til at omgås mennesker med andre politiske holdninger så er det politikere – faktisk omgås de hinanden hele tiden, så der er større tolerance og respekt for hinanden at finde dér end jeg oplever blandt de debatterende medlemmer her lige nu.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Spørgsmål og Svar formandsvalg 2016 og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.