Kommunevalg og kommunalreform


Video uge 1, 2017.

Teksten i videoen kan læses nedenfor.

Vi er nu på den anden side af nytår og skal i gang igen. Der venter et år med store opgaver. Ikke mindst et kommunevalg, der skal give en bedre og mere solidarisk kommune. Mit arbejde bliver på handicappolitik og socialpolitik. Der er brug for en indsats her, når vi vil se positive resultater.

I disse dage er det 10 år siden kommunalreformen blev gennemført. På handicapområdet betød det at en lang række opgaver overgik til kommunerne. Det var ikke en ubetinget succes. Det medførte betydelige svigt i forhold til svage borgere i mange kommuner.

Jeg er langt fra overbevist om, at at alle de opgaver, der gik ud til kommunerne, er placeret rigtigt der.

Vi er nødt til at spørge: Var det dét her vi ville? Synes vi virkelig, det er et godt resultat, der er kommet ud af den kommunalreform, når vi taler om handicapområdet?

Mange af os, der har berøring med området, svarer nej. Men det forpligter også. Vi skal lægge mest muligt pres på for at få ændret alt det, der ikke fungerer i kommunerne – og bidrage med konstruktive løsninger.

Der er opgaver, der ikke ligger godt i kommunerne, men som kræver mellemkommunale, regionale eller statslige samarbejder, vi blev stillet i udsigt med kommunalreformen. De blev aldrig til noget, for kommunerne fik mere travlt med at trække opgaver hjem, fordi de mente, de kunne gøre det billigere selv.

Der er gået 10 år. Der er kommunevalg i år. Det er en god anledning til at lægge pres på kommunerne for at få en anden opgavefordeling og bedre retssikkerhed for borgerne.

Vi skal bruge kommunevalget til at gøre klart, at det er nu vi vil forandring.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Nyheder, Video og tagget , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.