Robert Wyatt: EP’s

Multikunstneren Robert Wyatt viser med box-settet med hans EP-plader sit store spænd og talent.

Robert Wyatt, først trommeslager i Soft Machine og senere multikunstner med et meget bredt felt at arbejde inden for. Han maler, synger, komponerer, indspiller – og det med mange andre anerkendte og dygtige musikere, der alle ser den betydning, som Wyatt har for udviklingen af den progressive musik.

Jeg er blevet meget glad for det retrospektive boxset med EP-plader, som er udgivet med Wyatt. Først og fremmest fordi det spænder over lang tid begyndende med nummeret ”I’m a Believer” – et gammelt tresser-nummer, der viser Wyatts respekt for og evne til at tolke et materiale, som i bund og grund må anses for grænsende til det banale. Det bliver vendt og drejet af Wyatt, der nærmest trækker nye dimensioner ud af hittet. Videre boltrer Wyatt sig i jazz-rock-fusionen, som altid har været udgangspunktet i Soft Machine. Dog hele tiden tilsat Wyatts særlige stemme, der gør hans musik til det helt unikke… og som også blev en af grundene til, at Wyatt i sin tid forlod Soft Machine: stemmen som instrument fik en stadig mere tilbagetrukket plads til fordel for en mere strømlinet fusionsmusik, som der fandtes så rigeligt af i 70’erne. Wyatt gik solo og arbejdede sammen med Mtching Mole, der mere var i spænd med hans musikalske retning.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Hør og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.