Kvinder gider ikke ufaglærte mænd

Jeg har på en netavis fundet et indlæg med titlen “Kvinder gider ikke ufaglærte mænd”. Debatindlægget handler om dating. Forfatteren kommer med nogle betragtninger om job, som den nedenfor, som er værd at være lidt opmærksomme på. Jeg er selv stødt på i min rekruttering af hjælpere, at det er vanskeligt at finde mænd, der vil gå ind i jobbet.

Selv om det naturlig er noget, der går begge veje, altså også noget med mænds eget syn på jobbet, så er denne vinkel også værd at huske:

“…Det var særligt, da jeg arbejdede som social og sundhedshjælper, at jeg kom til at erfare kvinders dobbeltmoral. De vil så gerne have mænd i disse fag og ja, jeg fik en masse ros. Men på den anden side, blev jeg fravalgt på datingmarkedet, fordi jeg have været så afstumpet at vælge et erhverv, som på alle måde skræmmer kvinder væk, før man lærer dem at kende. Alene på grund af det erhverv, hvor man hjælper andre mennesker. Ja, jeg har hørt, om andre mænd nævne det som et problem, når de dater…”

Man skal også lige være opmærksom på, at debatten er rejst af mænd, der er ekstremt anti-feministiske og er gode til at bruge klynk i deres “kamp”. Alligevel – eller måske derfor – er der grund til at fokusere lidt på, om det er den rene skinbarlige virkelighed eller ej. Det er til at konstatere, at der er færre mandlige hjælpere end kvindelige, men det er jo ikke ensbetydende med, at de, der er i jobbet, har det så slemt som denne debatskrivende stakkels har det…Spørgsmålet er, hvad vi kan og skal gøre ved det?

Kilde: http://www.folkets.dk/node/502

Dette indlæg blev udgivet i Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *