En handicappolitisk god dag!

I går, fredag den 19. december, var handicappolitisk set en god dag.
Først og fremmest vedtog Folketinget et ændringsforslag til Sundhedsloven fra sundhedsminister Nick Hækkerup om regler for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) til respiratorbrugere.

Lovændringen betyder, at borgere med BPA bevarer deres rettigheder efter serviceloven, selv om de er eller bliver respiratorbrugere. Det gælder ikke mindst retten til selv at være arbejdsgivere eller vælge selv, hvem man vil overdrage arbejdsgiveransvaret til (en nærtstående, en forening eller et firma), så man selv fungerer som arbejdsleder for hjælperne. Det er et stort skridt i den rigtige retning.
Dernæst har Ankestyrelsen offentliggjort en principafgørelse i en sag om Borgerstyret Personlig Assistance (BPA). Den vedrører en borger med et behov for hjælp, som i en del kommuners praksis fører til afslag. Ankestyrelsen lagde selvstændig vægt på, at den pågældende borgers behov for hjælp til at leve et aktivt liv uden for hjemmet ikke kunne imødekommes efter andre bestemmelser i lovgivningen.

Læs mere:
Lov om BPA til respiatorbrugere vedtaget

Ankestyrelsen underkender kommunes afslag på bpa

Dette indlæg blev udgivet i Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *