A Subtle Movement of Air – en film om Evald Krog af Art O’Briain

Art O'Briain‘Jeg er så glad for mit liv.’ Sådan lyder Evald Krogs allerførste ord i Art O’Briain både poetiske, varme og unikke portræt af Muskelsvindfondens mangeårige formand.

Filmen er unik ikke mindst fordi den irske instruktør har alle forudsætninger for at lave filmen, som er baseret på 40 års venskab mellem Art O’Briain og Evald Krog. Tættere på kan man vel næppe komme. At have den slags forudsætninger kan både være en styrke og en svaghed, men Art O’Briains professionalisme og fornemme blik for historien sikrer, at denne side af sagen også er i orden.

ekbredTilbage står varmen og respekten for et menneske, der har skabt utroligt meget til gavn for mennesker med muskelsvind. Ikke alene i Danmark, men også andre steder i verden. For er man en personlighed som Evald Krog, bruger man ikke minutter eller sekunder af sit liv på at hvile på laurbærbladene, men er i gang med stadig nye projekter. Det var naturligvis også tilfældet, da Art O’Briain lavede sin film. På det tidspunkt var Evald Krog optaget af at opbygge hjælperordninger på Island… selv om han teoretisk set burde være gået på folkepension på det tidspunkt. Den slags forventninger tæller ikke i Evald Krogs univers, så hjælperhold og ikke mindst instruktør og hans kamera måtte gøre turen med til Island for at lave en dokumentar om den foretagsomme formand.

Det er et portræt, der formår at tegne et spændende og livsbekræftende billede af en bemærkelsesværdig mand set af familien og med et indblik i et menneske, der er både så nysgerrig og så stædig, at tingene kun kan ske.

Filmen er på engelsk, men kan fås med danske undertekster.

Filmen kan bestilles fra  siden her,  hvor der ligeles kan ses de første seks minutter af filmen.

Hele filmen er tilgængelig uden danske undertekster ved at følge dette link: A Subtle movement of Air.

Dette indlæg blev udgivet i Handicapdebat, Nyheder, Se. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *