Der er brug for alle kræfter


Når vi kommer til fredag eftermiddag sender min kommune E-post ud. Jeg får det ihvertfald oftest om fredagen. Vel at mærke, hvis de har noget at fortælle – godt eller skidt. Det kniber nemlig med at få behandlet sagerne. Der er jo forfærdeligt mange oplysninger, der skal hentes ind – ofte hver eneste gang, man som borger søger om noget. Det tager jo tid.

Jeg anklager ikke den enkelte sagsbehandler. De følger kun procedurer ovenfra. Ofte tror jeg slet ikke, byrådene ved, hvor meget bureaukrati, det bliver til i mange kommuner. Men så hører jeg, at det specielt på Børne-handicapområdet er endnu værre. Jeg har ondt af de familier, der må leve i evig venten. Der er meget, der skal på plads, når man får et barn med handicap.

Der er brug for at vi får sat fokus på det samarbejde vi som borgere har med vores kommuner. Især meningsløs overoplysning i kommunen. Vi oplever nemlig, at mange med handicap får kommuneangst, hver gang vi får enten E-post eller bliver ringet op fra kommunen.

Muskelsvindfonden har kigget på det. Vi starter med at sætte fokus på to aktuelle sager i Aarhus Kommune. Men det er langt fra de eneste. Der er mange andre lignende beretninger ud over landet. Der er derfor brug for at der kommer beretninger ud fra hele landet, så vi får gjort andre borgere og politikere opmærksomme på, hvor alvorlig og grotesk denne overoplysning er.

Så hver fredag kan meget let blive fredag den 13. Enter der kommer E-post eller ej. For frygten sidder der. Som borgere kan vi hver især gøre en forskel. Et like eller en kommentar på Facebook, Twitter, Instagram eller hvor på de sociale medier, du nu er, kan gøre en stor forskel. Måske vil du også selv skrive et opslag og et indlæg til den lokale avis. Alt har betydning og når ud til de lokale politikere og når måske frem til Folketinget.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *