Sig nej til den nye offentlighedslov

Forslaget til en ny offentlighedslov blev fremsat i februar og har mødt voldsom kritik, da loven på afgørende områder afskærer offentligheden fra at kigge magthaverne i kortene – særligt hvad angår mulighederne for at undtage aktindsigt via lovens § 24 og § 27.
Den er en demokratisk katastrofe og betyder mindre kontrol med politikerne. Pudsigt nok har justitsminister Morten Bødskov erkendt, at loven ikke grundlæggende er ændret i forhold til den lov, som han selv var med til at kritisere og forkaste, da den tidligere regering fremsatte den. Nu hvor han selv er blevet minister, er det tydeligvis en anden sag for ham, men vi borgere mener noget andet: Loven var ikke god for demokratiet før, og den er ikke god for demokratiet nu! Så jeg vil anbefale at skrive under – mer end 66.000 andre har allerede gjort det, men der skal endnu flere til, hvis vi fortsat skal kunne kigge politikere og den måde beslutninger forvaltes på, i sømmene – og tro mig… DET ER NØDVENDIGT!

http://www.skrivunder.net/nej_tak_til_den_nye_offentlighedslov den nye offentligheds

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *