Materialer foredrag

Her kan du finde materialer, som jeg nogen gange henviser til mine oplæg ‘At leve med et handicap’, som jeg bl.a. holder på SoSu-skoler (se under topmenuen ‘Foredrag’).

———-

Præsentation LOBPA’s Workshop om sociale medier:

I november 2016 afholdt LOBPA (Landsorganisationen Borgerstyret Personlig Assistance) en række Workshops om brug af sociale medier i Aalborg 7. november, Fredericia 15. november og Høje Taastrup. Medvirkende var Benjamin Rud Elberth (ekspert i sociale medier), Jesper Mathiassen (medlemskonsulent i LOBPA) og undertegnede som bruger af sociale medier.
Formålet med workshops’ene er at sætte flere med handicap i gang som deltagere i en dialog om, hvorfor f.eks. Borgerstyret Personlig Assistance og andre kompenserende tiltag er så vigtigt for os for at kunne deltage aktivt i samfundet og debatten.

Nedenfor finder du min fremlæggelse:
Præsentation LOBPA.

http://www.jan-jakobsen.dk/LOBPA_SoMe/assets/player/KeynoteDHTMLPlayer.html#0

———-

Andre henvisninger her på siden er ment som en slags “Læs selv mere”.

Selve min præsentation finder du herunder:

AT LEVE MED ET HANDICAP marts 2014

———
‘Jeg er så glad for mit liv.’ Sådan lyder Evald Krogs allerførste ord i Art O’Briain både poetiske, varme og unikke portræt af Muskelsvindfondens mangeårige formand.
Filmen, der hedder A Subtle Movement of Air, finder du her.
Jeg har beskrevet filmen nærmere her: Et portræt af Muskelsvindfondens formand, Evald Krog.

———-

Hjemmesiden LigeLyst fortæller om unge med handicap og seksualitet. Den kører/har kørt som udstilling på udvalgte gymnasier i Danmark.

Et Tv-indslag om udstillingen LigeLyst med titlen “Det hører hun ofte: Du ser for godt ud til at være handicappet” finder du her.  I samme link finder du også nederst på siden et kritisk interview med Sarah Glerup.

En kritik af projektet finder du i artiklen “Krøbling, kend din krop“, af Sarah Glerup i Information 18. januar 2014.

———-

Min artikel ‘Kald det kærlighed’ finder du herunder. Den har været trykt i Social Fokus (Socialstyrelsen)

Kald det kærlighed – artikel

———-

Min artikel ‘Fra tabu til åbenhed’ finder du herunder. Den har været trykt i Social Fokus (Socialstyrelsen)

Fra tabu til åbenhed – artikel

———-

Peter Gundelund Koed Mikkelsen har skrevet en god artikel ‘Handicap er ikke det modsatte af sex’. Den har været bragt i Politiken. Du kan læse den her:

Handicap er ikke det modsatte af sex – artikel

———-

Sarah Glerup har en blog, hun kalder handifikation.dk. Her kan du læse om mediefremstillingen af mennesker med handicaps. Du kan også se en filmsekvens, hvor Sarah fortæller om, hvad fleksjobreformen betyder for mennesker med eksempelvis muskelsvind.

———-

“Forbudt at tale om handicap”. Interview med mig i Muskelsvindfondens blad Muskelkraft om at ‘lade som om’ at jeg ikke havde et handicap. Du kan læse artiklen her.

———–

Eva Jørgensens interview med Rasmus Dissing og Jan Jakobsen ved Muskelsvindfondens jubilæumsfest maj 2011 i Århus. Se filmen fra YouTube her.

———–

“Her er hjælperne, du ikke skal ansætte”. En meget anbefalelsesværdig kronik i Politiken 15 september 2013 af Sarah Glerup. Den kan læses her.

 

Der er desuden anbefalinger af en række bøger og film om at leve med et handicap under sidemenuerne ‘Læs’ og ‘Se’, som du måske kan få glæde af. Under sidemenuerne finder du også min ‘Job-Blog’, der behandler mange emner om handicap og arbejde.

———-

Birgers Heaven – Day to Day Living with ALS. En powerpoint om ALS og kommunikation. http://www.birgersfilm.dk/2014/10/23/island-powerpoint-nu-paa-dansk/