Enhedslisten i Ringsted om arkivering


På byrådsmødet i Ringsted mandag 13. marts blev kommunens arkivpligt diskuteret. Her kan du se en lille video om Enhedslistens holdning til dette.

I går, mandag den 13. marts, var der byrådsmøde. En af de sager, vi behandlede, var kommunens pligt til at arkivere vigtige papirer for eftertiden. Det har Ringsted kommune overhørt i årevis. Det er lovbrud, og nu har Rigsarkivet påbudt, at det skal gøres.

Enhedslisten har hele tiden sagt, at vi skal have løst den opgave. Byrådsflertallet har af den grund gjort lidt grin med os. Deres argument er, at de hellere vil bruge pengene på velfærd. Det lyder meget socialt og gid det var så vel.

Sagen er bare, at det ikke er, hvad de har gjort. De har hældt penge i at sænke dækningsafgiften for erhvervslivet. Samtidig har de skåret i hjælpen til ældre og mennesker med handikap.

Man nægter også at se alvoren i, at borgere falder for kontanthjælpsloftet – og vil ikke gøre noget. Kun følge situationen. Det kan vi ikke bruge til noget. Det ville være fint, hvis man virkelig havde prioriteret velfærden. Men det er ikke velværd at forære penge til erhvervslivet. Det er at give til dem, der har i forvejen.

Vi vil hellere løse pligten til at arkivere. Det er en opgave, der er klaret om nogle år og bl.a. skaber arbejde på særlige vilkår. Det styrker velfærden – og løser en opgave, vi alligevel bliver tvunget til at løse.

Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Nyheder, Video og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *