V 38 – Det er Folketingets opfattelse… men vi er lige danske!

“Det er Folketingets opfattelse, at danskere ikke bør være i mindretal i boligområder i Danmark.” Sådan lyder det i det beslutningsforslag som Dansk Folkeparti, Venstre, Liberal Alliance og Konservativt Folkeparti med kun én stemmes flertal fik igennem Folketinget torsdag den 9. februar.

Der er ikke så meget at sige til et forslag af denne karakter. Flertallet deklasserer mennesker af anden etnisk herkomst ved ikke at se landets indbyggere som danskere.
Venstres indfødsretsordfører Jan E. Jørgensen (V) erkendte ellers helt berettiget i lørdags, at formuleringen i udtalelsen var »kvajet«. Senere igen har Venstre så meldt ud, at man  står fuldt ud ved den udtalelse om at være danskere, som det borgerlige flertal vedtog i Folketinget.

Til debatten om, hvem der er dansker, kan jeg kun føje til, at jeg har hjælpere som vil være det beslutningstagerne i flertallet kalder ikke-dansk. Alle mine hjælpere er dygtige folk og vi ser hinanden som lige danske. Hvad enten folketingets marginaliserede flertal er enige eller ej.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.