Ytringsfrihed og økonomisk støtte

screenshot

Man kan rase eller være enig med de holdninger, der kommer fra “Den Korte Avis”. De profilerer sig selv på, at “Du kan få nyheder, der får dig til at hoppe i stolen.”, “Du kan få meninger, som slår gnister – både fra redaktionen og fra debattører udefra.”

Det meste af avisens skriverier har efter min mening en kraftig slagskygge af mangel på forståelse over for andre kulturer over sig for at sige det pænt, så jeg har fravalgt deres nyheder, der får mig til at hoppe og meninger, der sandt nok slår gnister.

Måske er det også derfor, at forbrugere har henvendt sig til en række virksomheder og fået dem til at trække deres annoncer hos “Den Korte Avis”.

Det får avisen til at levere det største og mest sigende selvmål til dato ved at skrive, at avisen “er offer for et fuldstændig uhørt angreb på ytringsfriheden i Danmark” og fortsætter: “Nu tager firmaer et stort skridt i retning af at blande sig i dansk politik ved at bruge penge til at ramme røster i debatten, som de er uenige med.”

Med andre ord skal virksomheder ifølge “Den Korte Avis” bruge økonomi på at støtte medier, man er uenig i. For mig at se en helt ny og særdeles betænkelig udvikling i synet på demokrati. Et synspunkt “Den Korte Avis” bekræfter at have ved også at fremføre, at “de pågældende virksomheders begrundelse for at stoppe deres annoncering udgør en af de alvorligste trusler mod ytringsfriheden, vi har set her i landet i mange år.”

screenshotHoldninger, der naturligvis støttes af Marie Krarup, der i dag gentager avisens opremsning af virksomheder, der ikke støtter “Den Korte Avis” og deres holdninger – og dermed udviser en vis moral.

Selvfølgelig skal der være plads til selv de holdninger “Den Korte Avis” giver udtryk for. Jeg har svært ved at forstå, at der skal være noget galt i, at virksomheder tager stilling til, hvor de placerer deres annoncekroner.

Det må vel være de, der ønsker sådan en avis, der holder liv i den… sådan er det også for “Arbejderen”, som jeg langt hellere støtter. Faktisk er det et vilkår, som den danske venstrefløj har måttet leve med altid – uden nogen mulig sammenligning iøvrigt.

PS: Marie Krarups tweet med virksomheder, der har trukket deres annoncer hos “Den Korte Avis” fremgår af screendump af Marie Krarups tweet tidligere i dag ovenfor teksten her.

Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Byråd/Enhedslisten/Politik, Nyheder og tagget . Bogmærk permalinket.

1 Response to Ytringsfrihed og økonomisk støtte

  1. Thorbjørn Thiesen skriver:

    Jan jeg støtter dig. Vi så hvordan AFR beskar mulighederne for fagbevægelses ytringsmuligheder ved at slette tilskud forsendelse af fagblade, angreb fagforeningerne ved lade de gule komme til fadet. Jeg har lige delt et opslag fra ALTERNET om det moralske sammenbrud er et resultat af det yderse højres pres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *