Handicapprisen 2022

Torsdag aften den 10. marts blev den årlige Gallaaften afholdt i Ringsted Kongrescenter. Det betød, at mere end 250 repræsentanter for det frivillige Ringsted var forsamlet for at fejre frivilligheden og have en hyggelig aften.

Det er også denne aften, der bliver uddelt en række priser. Jeg havde den store fornøjelse på vegne af Handicaprådet at overrække årets handicappris til de særlige medarbejdere på Café Ingeborg. Prisen blev taget rigtig godt imod af netop 3 af disse medarbejdere og vi havde en god aften sammen med mange andre frivillige.

Nedenfor kan du læse den tale, jeg holdt for de særlige medarbejdere på Café Ingeborg.

Årets modtager af Handicapprisen 2022 er de særligt ansatte medarbejdere på Café Ingeborg. Jeg er glad for at få lov til at overrække Handicapprisen 2022 til jer – og stolt over, at Ringsted har fostret et projekt, som andre kommuner ser langt efter – og gerne vil gøre efter.

Et projekt, der gennem 10 år har udviklet sig til noget, vi i dag godt kan kalde “noget af en alsidig forretning”. Her er jobs af meget alsidig karakter – og med ansættelser, der har mange forskellige former. Som passer til ens arbejdsevne. Og én ting kan jeg love jer, der bliver knoklet af hjertets lyst. Her er det nemlig sjovt at arbejde. Her hersker nemlig mangfoldighed, rummelighed og glæde. Tre af de ting, der skal til for at gøre en arbejdsplads til et sted, hvor man glæder sig til at komme… ikke blot som medarbejdere, men også som kunde i den biks, som der kommer ud af det. Den er også det, vi må kalde virkelig forskelligartet.

Udover at drive cafeen på Knud Lavard Centret dækker den også over en lang række andre knopskydninger, som er kommet til i årenes løb. Der er nogen til at tage imod os, når vi kommer i Sunhedscentret. Der er yderligere en café på biblioteket. Der er et gartneri og snitteri på plejecentret i Ortved, der er en mobil sandwichbar, der tøffer rundt i kommunen, hvor der sker noget… for blot at nævne nogen… og det skulle ikke undre, om der kommer mere til.

Handicapprisen bliver givet til de særlige medarbejdere på Café Ingeborg og tilhørende knopper, så de sammen kan lave noget for sig selv. Ikke blot forsøde og glæde for andre, men bogstaveligt talt for sig selv. Det synes vi både i Handicaprådet og også dem i byrådet, er velfortjent! Tillykke med Handicapprisen 2022. I gør det godt, så den gives med glæde!

Prisen består af en buket blomster, et kunsthåndværk af en lokal kunstner og sidst, men ikke mindst, en check på 10.000 kr.

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Handicapdebat, Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *