Ud i naturen

Jeg elsker at være tæt på naturen. Ikke mindst at fotografere.

Nogle steder kan jeg i kørestol komme tættere på med kombinationen øget tilgængelighed og teknologiske løsninger som f.eks. gode kameraer. Det bringer ikke kun mig, men mange andre tættere på natur, oplevelser, fantasi og psykisk sundhed.

Det er dog langt fra alle steder, der har tilstrækkelig god adgang til naturen, så vi alle kan få glæde af den uanset handicap. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Danske Handicaporganisationer. Den er en del af en rapport, der heldigvis har meget vægt på, hvordan vi så skaber de nødvendige forandringer. Det er konstruktivt og fremadrettet.

Jeg er glad for sådanne initiativer. De skaber mere ligeværd. De rykker nogle grænser. De giver os mulighed for at komme tættere på vandet. Blive fanget af bølgernes skvulpen. Se naturen tættere på. Komme i berøring med skoven. Mærke den blide vind og dens virkning, når den sætter et blad i bevægelse, der giver en underfundig grøn virkning på et foto, der egentlig bare skulle være af en træstamme. Et fejlskud, jeg er kommet til at holde af. Og en masse andre oplevelser, der for dig måske er så meget en selvfølgelighed, du ikke tænker over, hvor meget du nyder det. Vi skal alle med!

Læs selv mere om undersøgelsen her:
https://handicap.dk/nyheder/ny-rapport-dette-staar-vejen-sikre-tilgaengelig-natur-alle

Alle fotos vist i eksempelbilledet er mine egne (c)

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden. Medlem af Muskelsvindfondens repræsentantskab.Tidligere kontaktperson for Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg og formand for DH I Ringsted. Formand for Ringsted Handicapråd fra 2006 til 2022. Byrådsmedlem for SF 2002-2010 og fra 2011-2021 for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Nyheder og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *