Medlemsdemokrati

Medlemsdemokrati er vigtigt i enhver forening. Derfor er jeg også glad for, at jeg ikke kan spore nogen forskel i de holdninger, opstillede formandskandidater i Muskelsvindfonden har til dette emne.

Muskelsvindfondens demokrati bygger på, at foreningen har vokset sig stor og stærk gennem medlemmernes aktivitet og indflydelse. Det skal vi fastholde. Også selv om vi på en række områder er professionaliseret. Det gør vi kun ved
– at medlemmernes valgte repræsentanter træffer de politiske beslutninger
– mere gennemskuelighed i beslutningsprocesser og
– i formidlingen til medlemmerne.

Det er formandskabet, der skal sikre, at demokratiske spilleregler overholdes. Formandskabet skal lytte til og tage initiativer, når der er behov for præciseringer. Ikke mindst når det gælder rollerne mellem repræsentantskab og bestyrelse.

Vi skal også sikre, at medlemsdemokrati afspejler hele skaren medlemmer – og ikke kun de aktive i foreningen. Det er vigtigt, at medlemmer, der ikke umiddelbart er synlige, også bliver hørt. Vi har medlemsgrupper, der som følge af deres sygdom eller handicap har vanskeligt ved gøre sig gældende. Vi har en fælles pligt i at sikre indflydelse for såvel ALS-medlemmer som andre med særlige udfordringer.

Vi skal samle flest mulige medlemmer i en stærk forening og være et fælles talerør. Tidligere var vi ikke et attraktivt tilbud for f.eks. gruppen af gående. Det har vi formået at ændre. Vi skal på samme måde have fokus på andre grupper af medlemmer.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Formandsvalg Muskelsvindfonden: det mener jeg, Handicapdebat og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.