Om mit engagement i Muskelsvindfonden

Jeg har lovet nogle uddybninger til min opstilling. Dette er den første, der sætter mit engagement i fonden lidt på plads.

Jeg er født 1955 med muskelsvind type SMA II. Jeg blev diagnosticeret ca. 3 år gammel og kørestolsbruger da jeg var 10 år.

Allerede fra ‘76 var jeg handicappolitisk aktiv i det, der i dag er Dansk Handicap Forbund (DHF). Det handicappolitiske arbejde blev efterhånden afløst af et mere alment politisk arbejde. Bl.a. som byrådsmedlem i Ringsted kommune – indtil nu er det blevet til 14 år (jeg holder orlov i øjeblikket i forbindelse med denne opstilling). Mit udgangspunkt er, at vi kun skaber handicappolitik ved at være en synlig del af samfundet og debatten.

Først i 2006 blev jeg medlem af Muskelsvindfonden. Her har jeg siden 2008 været i repræsentantskabet og bestyrelsen. Jeg er formand for Ringsted Handicapråd og sidder i vores lokale DH. Blev for Muskelsvindfonden april 2015 valgt ind i Danske Handicaporganisationers forretningsudvalg. Jeg har i min tid i bestyrelsen for Muskelsvindfonden bl.a repræsenteret Danmark i den europæiske sammenslutning af Muskelsvindsorganisationer (EAMDA), som vi dog ikke har været aktive i siden 2011. Jeg har et par år siddet i bestyrelsen for RehabiliteringsCenter for Muskelsvind (RCfM). Jeg var med i opstarten af et samarbejde med de nordiske søsterlande (MuskelNorden).

Jeg holder i samarbejde med Muskelsvindfonden en række foredrag om at leve med et handicap. Desuden holder jeg på Social- og Sundhedsskoler oplæg om det samme.

Hvis du vil vide mere om mig, kan du læse her på min hjemmeside:

“Om” – et samlet overblik: http://jan-jakobsen.dk/?page_id=197

“Handicap” – bl.a. om min historie – endnu ikke færdigskrevet, men giver et godt billede af bl.a. barndom. Der er også andre afsnit: http://jan-jakobsen.dk/?page_id=16

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Formandsvalg Muskelsvindfonden: det mener jeg og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *