At prøve kræfter…

Jan Jakobsen med sin computer foran sig fotograferet under et byrådsmøde i Ringsted

Nu kommer vi ikke uden om det længere. Vi har taget hul på et helt nyt år, hvor vi skal til at huske at skrive 2016 i stedet for 2015. Det er blevet “dagligdag” igen, hvis det er muligt uden at antyde, at det handler om rutiner. Det er der for mit vedkommende nok ingen fare for. Der venter en række foredrag og oplæg forude. Desuden er jeg ved at lægge sidste hånd på de sidste to artikler om “Mit liv med respirator”, som jeg igangsatte i oktober sidste år. Det er meningen, at de straks efter at alle artiklerne er færdige, redigeres og bliver til en lille gratis e-bog, der kan hentes på min hjemmeside. Flere andre artikler er også på vej.

Derudover har jeg søgt tre måneders orlov fra mit byrådsarbejde i Ringsted. Det skyldes dels min beslutning om at stille op som kandidat til posten som formand i Muskelsvindfonden. Det skyldes dog også, om ikke andet så i denne periode, et ønske om mere intensivt at kunne arbejde med handicappolitik. Det er ingen hemmelighed, at jeg mener, at vi på dette område er under voldsomt pres og at noget må gøres. Jeg vil bruge de tre måneder til at skrive, debattere og være med til at skabe mere og målrettet handling på dette område, der har så stor betydning for vores liv, når vi har et handicap.

Det bliver en periode, hvor mit mere generelle politiske engagement kommer til at træde i baggrunden for bestræbelserne på at være med til at skabe en mere synlig handicappolitisk aktivitet. Det bliver noget helt nyt, men jeg tror, at det for mig er den rigtige beslutning, jeg har truffet, selv om det gør alt mere usikkert og mindre forudsigeligt. Engang imellem tror jeg vi har brug for som mennesker at være lidt på gyngende grund og søge nye udfordringer om ikke andet så i en periode.

Orloven træder i kraft i februar og starter med ferie den første uge af februar, hvilket jeg ikke mindst ser frem til.

Der er ingen, der skal have nogen som helst skrupler med at henvende sig om et foredrag eller et oplæg omkring handicap under min orlov. Tiden, den giver mig, skal jo netop bruges til at jeg kan være med til at skabe debat om den måde vi arbejder med handicappolitik.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Foredrag, Handicapdebat, Nyheder og tagget , , , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.