Vi må ikke gøre det så nemt for dem

Jan E. Jørgensen, der er socialordfører for Venstre, siger i dag til Altinget om nye nedskæringer på handicapområdet: “Vi tror stadig på det lokale selvstyre. Men jeg er med på, at det er nemmere for landsdækkende organisationer at skælde ud på ét folketing i stedet for at skulle forholde sig til 98 kommuner, der lægger deres egne budgetter…”.
Manden har en pointe, der udstiller, hvorfor kommunerne kan begå de mange ulovligheder og fejlbehandlinger, man gør.
Vi mangler vilje, organisering og uddannelse i at bide kommunerne i haserne så det gør ondt på dem. Det har vi ikke formået efter 9 år med kommunalreformen. Det kommer bl.a. til udtryk i så nedladende bemærkninger som dén, Jan E. Jørgensen udtaler her. Vi skal skrue bissen på – ikke mindst i kommunerne. Det er vores vigtigste opgave som handicappede lige nu. Vi må ikke gøre det så nemt for dem!

Se Handicappede kan vente nye besparelser – artikel på Altinget

Andre links om emnet:

Får ikke hjælp fra kommunen, som berettigede til – blogindlæg af Jan Jakobsen

Svaret er en aktiv handicapbevægelse – kronik af Jan Jakobsen

Der skal handikapbevægelse til – blogindlæg af Jan Jakobsen

 

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Blogindlæg, Handicapdebat, Om mit foredrag på facebook og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *