Brug sanktioner over for lokalpolitikere, der hellere bøjer loven end følger den…

145Ikast-Brande Kommune har via ulovligt serviceniveau, forkerte afgørelser og i direkte modstrid med vejledning fra Ankestyrelsen bragt en piges uddannelse i fare.

Det er grundessensen i en sag, som Muskelsvindfonden i øjeblikket er involveret i for et medlem.
Sagen viser, hvor frækt kommuner tillader sig at opføre sig over for borgere, der har brug for hjælp – og til trods for, at kommunen uden diskussion  er forpligtet til at yde denne hjælp. Det viser desværre en hel del om, hvordan retssikkerheden har det i Danmark i øjeblikket. Der er her tale om et ualmindeligt groft eksempel, som heldigvis står alene, når det gælder omfang. Men der er mange andre eksempler på, at borgere kæmper en langvarig kamp i sager, der ender med, at borgerne får ret.
Det er urimeligt at borgere skal igennem opslidende kampe for noget, der er rettigheder, blot fordi kommunerne kan spare penge på at nægte det. For mig viser det, at det kommunale selvstyre på dette område har taget overhånd. Der findes faktisk sanktionsmuligheder, der kan bruges over for uansvarlige lokalpolitikere, der lader denne slags ulovligheder ske i deres kommuner. Det er på tide, at de bringes i spil over for kommuner, der hellere bøjer loven end følger den.

Læs mere om Emmas sag i disse tre artikler på Muskelsvindfondens hjemmeside:

Kommuner bruger ulovlige serviceniveauer

Forsætlige ulovligheder i Ikast-Brande

Jobopslag: Chauffør til pige med muskelsvind

Læs mere om sanktionsmuligheder over for lokalpolitikere i denne artikel på Muskelsvindfondens hjemmeside:

Lokalpolitikere kan få bøder for lydighedsnægtelse

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *