At gøre noget, der så ud til ikke at kunne lade sig gøre

Et citat, jeg holder af, fordi det signalerer, at vi ikke skal lade os pådutte forudfattede holdninger, men gøre os selv til en del af den motor, der skaber drivkraften. Ikke i en plat tro på, at enhver er sin egen lykkes smed, men i troen på, at der skal være plads til forskelle – og at solidaritet er det bærende redskab!
“… At gøre noget, der så ud til ikke at kunne lade sig gøre, var det, vi gjorde, da vi startede Muskelsvindfonden for 40 år siden. Dengang var der mange mennesker med muskelsvind, der sad fast i en påduttet tro på, at det måtte de lære at dø med. Og indtil da måtte de leve det liv, som andre stillede til rådighed for dem. Ofte et liv på institutioner, uden familie, uden uddannelse og uden jobmuligheder. Den fremtidsudsigt var nogle, der ikke var tilfredse med… ”
Evald Krog i bogen “Først og fremmest menneske”, People’s Press 2011

Dette indlæg blev udgivet i Om mit foredrag på facebook. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *