Opstiller til Enhedslistens hovedbestyrelse

Jeg har besluttet mig til at stille op til Hovedbestyrelsen i Enhedslisten. Jeg har skrevet denne præsentation, hvor jeg kommer med nogle relativt kortfattede begrundelser for min opstilling. Den kan læses nedenfor.kv09plakat

Alle medlemmer i Enhedslisten kan stille op til hovedbestyrelsen, som består af 25 medlemmer og vælges for et år ad gangen. Valget foregår på Årsmødet.

I forbindelse med valget kan alle opstillede kandidater få en præsentation i Rød/Grøn. For at komme med i denne præsentation skal man indsende præsentationen senest mandag den 3. februar kl. 12.00. Absolut sidste chance for opstilling er mandag den 17. februar kl. 12.00.

Selve min opstillingsbegrundelse ser sådan ud:

Jan Jakobsen, 59 år, bosiddende i Ringsted

Medlem af EL siden 2011. Lang organisationshistorie på venstrefløjen: 1977-1982: VS; 1984-1991: DKP; 1991-2010: SF – fra 2002 til 2010 som byrådsmedlem. Forlod SF på grund af uenigheder om handicappolitik. Nu valgt til byråd for Enhedslisten.

Uddannet i samfundsfag og kommunikation på RUC. Arbejdet både som freelancejournalist, i Socialstyrelsen og sidst i en privat sygdomsorganisation. Er aktuelt på ledighedsydelse.

Politisk er det vigtigt for mig, at EL entydigt bevarer sit socialistiske grundsyn og har et principprogram med en klar klasseanalyse, der udstikker et fælles grundlag, vi alle skal følge. Vi skal fastholde, at vi er et enhedsparti. Vi er nødt til at samarbejde med andre kræfter, vi i afgrænsede sager kan se os enige med. Jeg er tilhænger af åbne diskussioner, fraktioner og tendenser i partiet, så længe de ikke er et anslag mod fællesskabet.

Som provinsboer vægter jeg, at Enhedslisten politisk og organisatorisk prioriterer andet og mere end de større byer, både hvad angår erhverv, miljø og energi og når det gælder demokratisk organisering og udvikling af landområder.

Den daglige kamp for den nordiske velfærdsmodel er vigtig. Vi må fortsætte, til vi når så vidt, at et nødvendigt opgør med kapitalismen er muligt. Det er vigtigt, at vi ikke forveksler de to kampe – vi må ikke efterlade det indtryk, at vi kan reformere os til socialismen.

Jeg har selv et handicap. Det fylder i min hverdag. Bl.a. gennem arbejde i handicapråd, i Muskelsvindfonden samt i Handicappolitisk Udvalg og Socialpolitisk Udvalg i EL. Jeg er fortaler for en bred front af arbejdsløse, kontanthjælpsmodtagere, hjemløse, fleksjobbere, førtidspensionister samt de, der på grund af køn, race, seksuel orientering, handicap osv., bliver marginaliseret i disse år. Det kræver dog, at vi ser os alle som ligeværdige og ser den fælles kamp: at vi solidarisk kæmper for helheden og socialismen.

 

Om Jan V Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet). Aktiv i Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg, formand for DH I Ringsted. Tidligere formand for Ringsted Handicapråd og tidligere byrådsmedlem for Enhedslisten i Ringsted.
Dette indlæg blev udgivet i Byråd/Enhedslisten/Politik, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *