Her er hjælperne, du ikke skal ansætte

hj02»Min fætter er mongol, så jeg ved en hel del om arbejdet«,  var åbningsreplikken, engang Sarah Glerup var ved at ansætte en ny handicaphjælper.

“Ansættelsessituationen er altid utraditionel, idet jeg og min krop på én gang udgør arbejdsområdet og chefen,” fortsætter den meget anbefalelsesværdige kronik af Sarah Glerup i Politiken, som blev tilgængelig på nettet den 15. september 2013. Du kan læse den her. Kronikken kan ikke anbefales nok, fordi den i både ord og illustrationer sætter fokus på forholdet mellem menneske, handicap og hjælper. Det er et emne, der har været lidt tabubelagt, men her kommer heldigvis et indlæg, der sobert, men skarpt sætter fokus på nogle af alle de udfordringer, vi, der må leve med hjælpere, også må leve med.

Kronikken i webudgaven er ikke så gennemillustreret med Sarah Glerups egne herlige tegninger, som den trykte udgave er, men du kan finde alle tegningerne på Sarah Glerups hjemmeside ‘Det Sarahkastiske Hjørne’ ved at klikke her. Når du alligevel er inde på siden, kan du også tage en rundtur og se de øvrige illustrationer. Jeg har tidligere omtalt Sarah Glerups blogge. Du kan læse omtalen her.

Jeg har selv under ‘Spørgsmål & Svar‘ behandlet emnet ‘om hjælpere døgnet rundt‘, hvis du vil læse mere.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Handicapdebat, Læs, Nyheder og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *