Job-Blog 14: Tak for din ansøgning. Vi har fået mange…

‘…Tak for din ansøgning. Vi har fået mange ansøgninger, og vi har valgt vores nye medarbejder…’ Svarene er begyndt at komme ind på mailen. Og ingen er naturligvis negative i deres måde at tackle afslag på – men de fører heller ikke til et helt konkret job. Og det er jo, hvad jeg søger.

Det er nogen tid siden, jeg sidst har været inde og skrive på denne blog. Dels har der ikke været meget konstruktivt at skrive om. Det er der desværre stadig ikke, men OK: nu har je nok brug for at få lidt luft for frustrationerne.

Jeg har søgt på en del ordinære jobs, som efter min bedste mening passer på min profil og på mine kompetencer og pligtskyldigt fortalt om, hvad der skal til for at jeg kan bestride netop det job. Ingen interesse – heller ikke for at vide mere. Hver gang har svaret været det samme: ‘Tak for din ansøgning. Vi har valgt en anden…’

Man kan altid sige, at ens egen forventning er med til at skabe resultatet – at jeg ikke får et job, ganske enkelt fordi jeg ikke selv forventer det. Under forudsætning af, at jeg ikke ønsker et job og derfor, uden at ville det, kommer til at give udtryk for det i mine ansøgninger, kunne det jo godt være rigtigt. Men da hverken jeg eller nogen anden, jeg kender, har denne selvdestruktive holdning, kan jeg grundlæggende kun betragte det som noget forbandet sludder. Formodentlig fundet på af resignerende coach’es, der har opgivet at ændre samfundet og derfor prøver at ændre os. Mængden og dermed afkastet er givetvis også større end hvis man satser på at ændre ét samfund…

Men hvad er så formålet med at postulere dette? For det bliver jo reelt gjort af en del politikere, der notorisk negligerer den skrigende mangel på udbud af arbejdspladser. Endnu engang at skyde skylden for, at vi ikke kan få et arbejde over på os selv. At vælge at undlade at se det i en mere global sammenhæng, som jo rent faktisk er der.

I øjeblikket har vi en regering, der maler et skønmaleri om, hvor godt det skal blive med fleksjobreformen. De er godt bakket op af deres forgængere, der klapper i hænderne over, at de nu kan få en regering ledet af Socialdemokraterne til at gøre deres beskidte arbejde. De (både den tidligere og den siddende regering) nægter dog at se en hel del kendsgerninger i øjnene: Billedet for Danmark var i de sidste tal på fleksjobområdet (december 2011) at der er 70.650 personer, der er bevilget et fleksjob. Af dem er 17.771 er ledige (inkl. de som modtager kontanthjælp). Dette giver en ledighedsprocent på 25. Fem og tyve procent! Med i billedet hører, at kun 2.161 personer går ledige i under 3 mdr., mens 3.810 har været ledige mellem 3-12. mdr. – og 11.800 i over 12 mdr. Det skal sammenholdes med, at tager man et kig på, hvor mange job der er slået op på jobindex.dk i dag, så er der 15.000 ledige jobs. På Jobnet.dk er der 15 fleksjobs…. ligeledes i dag. Hallo, politikere, hvor er jeres virkelighedssans. I vil have endnu flere i fleksbob – og helt ned til 3 timer. Banke, banke på… er der noget hjemme? Tallene påvirker desværre ikke de dybt ansvarlige politikere. Om man kan kalde det gimmicks eller ansvarsforflygtigelse ved jeg ikke rigtigt, men det må vel blive noget i den boldgade.

Det er selvsagt ikke tal, der giver det helt store mod på at blive ved med at søge job. Godt nok er vi alle specielle og kan noget ganske særligt, men det bliver ganske uden betydning i det øjeblik, vi alle er i køen…

Tilbage står, at der stadig kun er en vej ud af fælden: fortsætte med at søge et job – og jeg bliver mere og mere overbevist om, at det skal være et sted, der slet ikke har erkendt, at de har brug for netop de ressourcer som både jeg og mange andre besidder. Men frustrerende er det!

Ellers er der ikke sket noget nyt. Nåh jo: jeg fik en mail fra DH om deres projekt ‘Evner i fokus’. Den var meget målrettet og fortalte mig, at selv om jeg har muskelsvind, så kan jeg godt løfte store opgaver! Og hvad skal jeg så lige bruge den information til?… det ved jeg faktisk godt – og måske lidt bedre end de kreative mennesker, der har siddet og fundet på det.

Om Jan Vagn Jakobsen

Handicapaktivist og foredragsholder. Aktiv i Muskelsvindfonden (medlem repræsentantskabet), Danske Handicaporganisationer (DH ‐ medlem centrale forretningsudvalg), Enhedslistens Handicappolitiske Udvalg (kontaktperson), byrådsmedlem for Enhedslisten I Ringsted, formand for DH I Ringsted og for Ringsted Handicapråd.
Dette indlæg blev udgivet i Handicapdebat, Job-blog og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.